Op D.V. zaterdag 25 mei zal de jaarlijkse rommelmarkt plaatsvinden op het kerkplein. Van 9.30 uur tot 15.00 uur is er van alles te beleven en kan er gespeurd worden naar pareltjes op de kramen. We hebben weer mooie boeken en kleding verzameld en de kramen staan vol met elektra, speelgoed, huishoudelijk gerei, meubels en vergeet ook zeker de luxe – kraam niet. Ook is er ruime keuze bloemen en planten. Voor de kinderen zijn de grabbelton en het springkussen van de partij. Aan de iets minder fanatieke speurders is ook gedacht. Er is genoeg om uw boodschappentas te vullen, met bijvoorbeeld groente, fruit, stroopwafels, oliebollen, kaas of snoep.

 

U hoeft niet met een volle maag te komen, wat dacht u van een taartje bij de koffie of een echt vers patatje? Neem plaats op het terras en geniet van allerlei lekkers tussen de Boskoopse gezelligheid, dat levert gegarandeerd leuke gesprekken op!

 

Naast dat het een samenbindende dag is, hopen we van de opbrengst een mooi bedrag te kunnen schenken aan drie doelen. Hieronder willen we de doelen kort voorstellen:

 

Inloophuis Het Kompas

Bijbelcentrum Het Kompas is gevestigd in Scheveningen. Het centrum heeft een inloop die openstaat voor iedereen. Er wordt gratis koffie en thee geschonken en de vrijwilligers nemen de tijd voor elke bezoeker die er binnenloopt. De bezoekers kunnen hun vragen stellen. Er zijn verschillende activiteiten rond de Bijbel.

Doordeweeks zijn er clubs voor kinderen en tieners, ochtenden voor vrouwen of waar speciale vragen worden behandeld, Bijbelstudies of mensen aan tafel gaan voor een gezamenlijke lunch of maaltijd. Op zondag zijn er samenkomsten waar evangelist Marco van Velden voorgaat. Iedereen is welkom, ongeacht achtergrond of geloof. Ook is er in Scheveningen een kringloopwinkel, welke op donderdag, vrijdag en zaterdag geopend is. Kijk ook eens op https://kompasscheveningen.nl/

 

Deputaatschap Israël

Het Deputaatschap voor Israël zet zich in voor het Joodse volk, om hen te bereiken met het Evangelie en om hulp te bieden. Door persoonlijke contacten proberen zij hen erop te wijzen dat de

Schrift vervuld is en de Messias gekomen is, maar dat Hij ook in onze harten geopenbaard moet worden. Naast de contacten met de Messiasbelijdende gemeenten in Israël en Oost-Europa is er ook het uitzien dat er in Hongarije een gemeente mag ontstaan. Ook de toerusting van de ambtsdragers in deze gemeenten is een belangrijk onderdeel van het werk.

Bijbel – en lectuurverspreiding is altijd al een belangrijke taak van het deputaatschap geweest. In het verleden zijn via allerlei kanalen veel Bijbels verspreid in Israël, en dat gebeurt nu nog steeds. Er wordt ook gewerkt aan de revisie van de 19e eeuwse Delitzschvertaling (een betrouwbare vertaling van het Nieuwe Testament in het Hebreeuws) Ook andere (kinder) boeken en Bijbelverklaringen worden vertaald, gedrukt en verspreidt, ook digitaal.

In Oost-Europa en Israël is veel armoede, vooral onder kwetsbare groepen, hier wordt hulpverlening aan geschonken, waarbij ook Gods Woord opengaat. Denk hierbij aan een gaarkeuken project in Oost-Europa en diaconale hulp in Israël, waar veel geëmigreerde Joden nauwelijks door de staat onderhouden worden.

 

Pastorie

Zoals bij de gemeente bekend, is er geld nodig voor de bouw van de nieuwe pastorie. Met de opbrengst van de rommelmarkt willen we bijdragen aan de schuur voor bij de pastorie. Hoe dit precies zijn uitwerking gaat hebben, is nog niet bekend bij de commissie.