Nieuwe boeken

De staat Israël bestaat 70 jaar. De bibliotheek heeft daarom enkele boeken over Israël aangeschaft voor jong en ouder. Het gaat om de volgende boeken:

– Het zwaard van de woestijn. Deze roman is oorspronkelijk geschreven door Margaret Larkin in 1965 en herontdekt en gedeeltelijk herschreven in 2018 door Sandor van Leeuwen. Een waargebeurd verhaal over de slag om een kibboets.

– De val van Jeruzalem van Margreet Bunt. Dit prachtig geïllustreerde jeugdboek bevat een paar bekende en minder bekende Bijbelverhalen over de val van Jeruzalem en de wederopbouw van de tempel.

– Stemmen over Israël van ds. J.M.D. de Heer. In dit boekje staan bijdragen van schrijvers uit heden en verleden over Israël. Deze bijdragen zijn eerder gepubliceerd in de Israëlbode. 

– Tel Israël. Een mooi stripboek voor jongeren door Danker Jan Oreel en André Diepenbroek over het ontstaan van de Joodse staat.

De bibliotheek is geopend op maandagavond van 19.30 tot 20.45 uur. Welkom! In de herfstvakantie is de bibliotheek gesloten. De bibliotheekcommissie.

2018-10-01T09:58:52+00:00