Terugblik mannenmiddag

Op 23 juni jl. hebben we voor de tweede keer een mannenmiddag georganiseerd voor alle mannen in onze gemeente. Deze keer waren we te gast bij kwekerij Buitenhuis in Hazerswoude.

Als eerste heeft oud-zendingswerker Bert de Wit ons verteld over zijn werk in Guinee. Hij trok daarbij ook regelmatig de vergelijking naar de Nederlandse situatie. In Guinee is het bijvoorbeeld belangrijk dat je respect toont, maar ook respect opbouwt. Respect kun je opbouwen door aanwezig te zijn in de maatschappij, te helpen als dat nodig is, door contacten te leggen met de mensen om je heen. Wanneer je respect verdiend hebt, dan krijg je ook de kans om iets te zeggen. Op die manier kunnen we ook in Nederland zending bedrijven. Bert legde ons ook de vraag voor hoe wij zendingswerk bedrijven in onze omgeving.

In de koffiepauze was er ruimte voor ontmoeting, daarna vertelde ambulancebroeder André Oudenaarden over zijn werk in Nederland. Na een korte uitleg over de ‘techniek’ (ambulances, materialen) liet hij, aan de hand van concrete voorbeelden, wat van zijn dagelijks werk zien, waarbij er, soms heel onverwacht, ruimte is om over wezenlijke zaken te spreken.

Na de sluiting was er gelegenheid voor een hapje en een drankje. Een deel van de mannen heeft een rondleiding over het bedrijf gevolgd, anderen hebben zich sportief bezig gehouden. Het was een gezellige mannenmiddag met zo’n 50 mannen van onze gemeente.

Hieronder een foto-impressie van deze middag. U dient wel ingelogd te zijn om de foto’s te kunnen bekijken:
https://ggboskoop.nl/commissie-zending-mannenmiddag-2018/

2018-07-09T10:03:49+00:00